Els Gasseling weer lijsttrekker PvdA

Uithoorn – Tijdens de algemene najaarsvergadering kozen de Uithoornse PvdA-leden de huidige fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, Els Gasseling, tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing in maart 2018. In dezelfde vergadering stelden de leden ook het verkiezingsprogramma vast.

Kwaliteiten bewezen
De door het bestuur ingestelde kandidaatstellingscommissie voerde gesprekken met de leden die zich als kandidaat hadden aangemeld. De commissie besloot na ampel beraad voor negen aspirant-kandidaten een aanbeveling te doen. Voor de eerste plaats en lijsttrekker selecteerden zij Els Gasseling. Els was bij de verkiezing in 2014 ook lijsttrekker. In de afgelopen raadsperiode heeft zij haar kwaliteiten voldoende bewezen.

Op de tweede plaats kwam Jeroen Brink, nu fractie-assistent. Bij de verkiezing in 2014 viel hij net buiten de boot voor het raadlidmaatschap. Jeroen dankt zijn tweede plaats aan zijn goede functioneren in de afgelopen periode. Marga Moeijes is de nieuwkomer op plaats drie. Een plaats die zij bereikte dankzij haar bewezen kwaliteiten in andere functies in het maatschappelijk speelveld, zoals bij Buurtbeheer de Legmeer. Voor de vierde plaats gaf de commissie de voorkeur aan Hans Portengen. Hans was tussen 2010 en 2014 enige tijd gemeenteraadslid.

Oud-wethouder Jan van Velsen bezet de zesde plaats. Gerrit Roseboom, Chris Verhorst, Maarten Levenbach en Rob de Boer maken (als lijstduwer) de lijst compleet. De leden namen de aanbevelingen van de commissie van harte over. De lijst biedt nu een breed beeld van ervaren politici en nieuwkomers met ervaring op andere relevante terreinen. In de komende maanden zullen de kandidaten zich uitgebreider voorstellen.