1e woning Europarei feestelijk opgeleverd

Uithoorn – Het was mevrouw De Graaf die vrijdag 15 december samen met haar man de sleutel van hun nieuwbouwwoning in de Europarei mocht ontvangen. Dit leuke initiatief viel hen ten deel als eerste bewoners. Dat was bovendien op de plek waar ooit de Straatsburgflat stond. Daar staan nu 74 nieuwbouwwoningen. Mieke van den Berg, bestuurder van Eigen Haard en wethouder Hans Bouma, overhandigden de sleutel aan mevrouw De Graaf. “Wij komen uit de gesloopte flat”, merkt mevrouw De Graaf op. “Het is best emotioneel als je na 48 jaar je woning uit moet. We hebben ons er goed doorheen geslagen en we gaan er het beste van maken”, zo liet zij weten.

Eerste stap

“Met de nieuwe woningen zetten we de eerste stap op weg naar een Europarei met verschillende woningen. Voor een brede doelgroep en in een wijk waar het fijn wonen is”, aldus Mieke van den Berg. “Daarom staan er sociale huurwoningen en woningen voor het middensegment in één contingent. Eind 2018 starten we met de bouw van 26 eengezinswoningen, deels sociale huur en deels koop. En we bouwen 21 appartementen voor het middensegment. De woningen komen op de plek waar nu nog de Churchillflat staat die voor de komende zomervakantie moet zijn gesloopt. Deze woningen krijgen dezelfde uitstraling als de woningen die nu zijn opgeleverd.”

In de Europarei worden ongeveer 190 woningen gebouwd op de plek van de Straatsburg-, Churchill- en De Gasperiflat die daarvoor zijn/worden gesloopt. Dit zijn eengezinswoningen en appartementen. een mix van sociale huur, middensegment en koop.

Fotobijschrift:

De overhandiging van de sleutel van je nieuwe huis is altijd een feestelijk moment. v.l.n.r.: wethouder Bouma, mevrouw De Graaf, haar man en Mieke van den Berg, bestuurder Eigen Haard.