Eerste buurtmaaltijd de Legmeer succesvol

Uithoorn – Bij Buurtbeheer de Legmeer en Jenny’s Toko op het Legmeerplein zijn de plannen ontstaan om buurtmaaltijden te introduceren waar iedereen gebruik van kan maken. Ideaal voor ouderen en zij die zich eenzaam voelen, alleenstaanden, etc. Maar ook een middel om de saamhorigheid in de buurt te versterken en mensen tot elkaar te brengen, kennis met elkaar te maken, sociale contacten te leggen dan wel te versterken.

BBH en Jenny’s Toko organiseren de buurtmaaltijden in samenwerking met de Praktijkschool Uithoorn. Afgelopen week werd van 17.00 tot 19.00 uur de eerste buurtmaaltijd in de Praktijkschool geserveerd, waar een kleine dertig gasten die hierop hadden ingetekend aan tafel gingen. Leerlingen van de Praktijkschool en docenten hadden hiervoor een heerlijk drie-gangen keuzemenu in Kerstsfeer klaargemaakt en uitgeserveerd.

De bedoeling is om twee keer per maand een buurtmaaltijd te organiseren waarvoor nog verdere afspraken met de docenten worden gemaakt. Voor het organiseren en serveren van de buurtmaaltijden is toestemming van de gemeente nodig die recent ook is verkregen.

Wie belangstelling heeft om ook een keer met buurtgenoten gezellig aan tafel te gaan kan zich daartoe opgeven via e-mail buurtbeheer.legmeer@gmail.com. Bij dat adres is ook informatie op te vragen. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, te voldoen als u binnenstapt bij de Praktijkschool. De data voor de volgende buurtmaaltijden worden binnenkort bekend gemaakt.