Eerste Boekhuisbal een groot succes

Aalsmeer – Afgelopen vrijdag 22 maart, aan het begin van de landelijke Boekenweek, vond het eerste Boekhuisbal plaats in Boekhuis Aalsmeer. Het initiatief kwam van eigenaresse Angèle Aartman. Het ondersteunend organisatiecomité bestond uit verslaggeefster Mandy van der Zwaard en Jenny Piet, presentatrice van het programma ‘That’s Life’ op Radio Aalsmeer. “Het was gezellig druk en zelfs even spannend of iedereen er in zou passen.” Aldus Angèle. “Dat nemen we mee in de organisatie van volgend jaar. Het is namelijk wel het plan om dit elk jaar te gaan doen.”

Het thema van deze keer was ‘De Moeder, de Vrouw’. Vandaar dat er een aantal vrouwelijke auteurs was uitgenodigd. Zo was daar de Amstelveense Anita Pronk met haar boek ‘De horror van een grenzeloze liefde’, uit Aalsmeer auteur Debby Albers over haar tweede boek ‘Vrijheid’ en Marjon van der Harst samen met illustratrice Karin Borgman over hun boek ‘Wauw! Ik word vrouw!’ Uiteraard zijn de boeken te verkrijgen bij het Boekhuis. Gedichten waren er van PUUR powervrouw Anna-Maria Mantel en dorpsdichter Bram Landzaat.

VIP-arrangement 

Medewerker Franka had een, niet te makkelijke, boekenquiz bedacht, waarvan de hoofdprijs werd gewonnen door Corrie de Boer. Zij kreeg van elke auteur een gesigneerd boek. Uit alle aanmeldingen werden vier namen getrokken. Deze dames werden verwend met een VIP-arrangement, bestaande uit de beste plek, privébediening, presentjes en een heerlijke stoelmassage van Winanda Delzenne van Massagepraktijk Delawiese. Er was livemuziek van Anita Sanders en paling van Theo Rekelhof. Margot Aartman verzorgde alle foto’s en verder waren er bijdragen van Total Copy en Gall & Gall Kudelstaart. Mandy, die de presentatie voor haar rekening nam op het eerste Aalsmeerse Boekhuisbal, zegt tot slot: “We kijken terug op een zeer geslaagde avond en zijn een ieder dankbaar die daar een bijdrage aan heeft geleverd.”

Door Miranda Gommans

Foto: Angèla Aartman heet de aanwezigen van het Boekhuisbal welkom. Foto: Margot Aartman.