Dag vol verwondering en kunst in Mijdrecht

Mijdrecht – Op zaterdag 15 juni, tussen 11.00 en 17.00 uur, werd het centrum van Mijdrecht omgetoverd tot een bruisende arena van muziek, dans en straattheater. Dit jaar markeerde de 30e editie van het festival, een mijlpaal die werd gevierd met een bijzondere mix van optredens. Ondanks het wisselvallige weer, met periodes van regen afgewisseld door momenten van zonneschijn, bleef de sfeer onverminderd positief en feestelijk.

Professionele Artiesten en Amateurs Samen op het Podium
Het festival kenmerkte zich door de diversiteit van de optredens, met zowel professionele artiestengroepen uit binnen- en buitenland als amateurgezelschappen en culturele verenigingen uit de kernen Mijdrecht, Abcoude, Vinkeveen en Wilnis. De regenbuien deden niets af aan de energie van de optredens, die het publiek wisten te boeien en te vermaken.

Internationale Flair en Lokale Charme
Artiesten van over de hele wereld, waaronder Taiwan en Japan, brachten hun unieke talenten naar het festival. Kuo Chien-Hung, een circusartiest uit Taiwan, betoverde het publiek met zijn vaardigheden in vuurdansen, terwijl hij een kristallen bal en een metalen kubus hanteerde. De Japanse mimegroep ‘Silent Echo’ zorgde voor hilarische momenten, zelfs wanneer de regendruppels hun stille sketches begeleidden.

Lokale Gemeenschap en Vrijwilligers
Het festival benadrukte het belang van gemeenschapszin en vrijwilligerswerk. De organisatoren riepen de lokale bevolking op om ‘Vriend van het festival’ te worden of als vrijwilliger bij te dragen aan de organisatie van de volgende editie. De inzet van de vrijwilligers was duidelijk zichtbaar, van het opzetten van de podia tot het zorgen voor een soepele overgang tussen de verschillende optredens.

Een Culturele ANBI Status
Met een culturele ANBI status kon het festival rekenen op extra steun van sponsors, wat zowel voor het festival als voor de sponsors fiscale voordelen opleverde. Deze status hielp ook bij het aantrekken van nieuwe sponsoren, die graag wilden bijdragen aan dit culturele hoogtepunt in De Ronde Venen.

Een Dag om Niet te Vergeten
Het Straattheater Festival De Ronde Venen 2024 was een dag vol herkenbare, hilarische en ontroerende optredens die zorgden voor veel onverwachte ontmoetingen. Het was een viering van straattheater als een van de meest expressieve vormen van theater, waarbij artiesten met beperkte middelen en interactie het publiek aan zich bonden. De wisselvalligheid van het weer voegde een extra dimensie toe aan het festival, waarbij de zonnestralen tussen de wolken door als metaforen dienden voor de lichtpunten in de kunst van het straattheater.

Foto: aangeleverd