Project Dorpskamer wint Social Sofa

De Ronde Venen – Het project ‘Dorpskamer Het Raakvlak’ van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (AVV) in Mijdrecht heeft de ‘Social Sofa’ gewonnen, een prachtige, met mozaïek ingelegde buitenbank die symbool staat voor verbinding tussen bewoners en de leefbaarheid in de wijk. De manier waarop de Bibliotheek samenwerkt met lokale partners en haar maatschappelijke rol invult is mooi: open voor ontmoeting en debat, laagdrempelig en inspelend op lokale behoeften. Nu dus bekroond als de mooiste sociale vernieuwing in de provincie Utrecht.

Voor alle soorten inwoners

De Dorpskamer Het Raakvlak is een ontmoetingsplek voor alle soorten inwoners van Mijdrecht geworden. Licht dementerenden, mensen met een licht verstandelijke beperking en inwoners die de Nederlandse taal beter onder de knie willen krijgen, om maar een paar voorbeelden te noemen. De Bibliotheek AVV werkt met de organisaties Zideris, Kwintes, Careyn, Tympaan-De Baat en SeniorWeb samen om voor de inwoners verschillende activiteiten te organiseren rondom taalvaardigheid, schuldsanering, de verkleining van de digitale kloof. Deelnemers ontmoeten elkaar in de openbare ruimte van de Bibliotheek en raken daar op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek.

Social Sofa onthuld
Op slechts tien minuten loopafstand van de Bibliotheek, op het ‘Lindeboompleintje’ bij Winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht kan iedereen nu plaats nemen op de Social Sofa. Op 4 december is hij onthuld door wethouder David Moolenburgh en burgemeester Maarten Divendal samen met Janny van Oudenaarden klantcoach Het Raakvlak en Arno de Boer, bewoner van Zideris. “De Social Sofa staat symbool voor onderlinge verbinding en het tegengaan van sociale verkilling”, aldus wethouder Moolenburgh.

Onderschrift bij foto:
Gevieren onthullen zij de Social Sofa: v.l.n.r. Arno de Boer bewoner van Zideris, wethouder David Moolenburgh, Janny van Oudenaarden klantcoach Het Raakvlak en burgemeester Maarten Divendal.