Doe ook dit weekend mee aan NLDoet

Aalsmeer – Ook dit jaar zijn er weer veel klussen tijdens NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, die aanstaand weekend plaatsvindt. In Aalsmeer zijn nog steeds vrijwilligers nodig voor zowel vrijdag 20 als zaterdag 21 maart. Meer dan 142 vrijwilligers kunnen de handen uit de mouwen steken. In heel Nederland zelfs 325.000. Traditiegetrouw zijn ook de wethouders en burgemeester van Aalsmeer van de partij.

Burgemeester in Wereldwinkel

Burgemeester Jobke Vonk helpt in de Wereldwinkel in de Zijdstraat. De Wereldwinkel Aalsmeer wordt geheel door vrijwilligers gerund.  Wie vanmiddag (vrijdag) tussen 14.00 en 16.30 uur iets koopt bij de burgemeester, krijg er een leuk fairtrade presentje bij. De wethouders Ad Verburg, Gertjan van der Hoeven en Tom Verlaan gaan vrijdag helpen bij ’t Kloosterhof. De wethouders Jop Kluis en Gertjan van der Hoeven gaan zaterdag mee de Westeinder schoonmaken. Ook een aantal medewerkers van de gemeente gaat aan slag. Maar, er zijn nog meer vrijwilligers nodig voor komend weekend. Bij verpleeghuis Rozenholm, ’t Kloosterhof, Ons Tweede Thuis Amstel-Meer, de kinderboerderij en voor het schoonmaken van de Westeinderplassen zijn nog twintig vrijwilligers nodig voor verschillende klussen. Via www.nldoet.nl kunnen de klussen bekeken worden en kunnen inwoners zich opgeven.

Fractie AB helpt mee

Niet alleen de twee wethouders van AB gaan de handen uit de mouwen steken, een groot aantal fractieleden van Aalsmeerse Belangen vaart aanstaande zaterdag 21 maart uit met twee pramen om mee te helpen met de schoonmaakactie van SPIE op de Westeinderplassen en de Oosteinderpoel. De fractie heeft nog plaats voor vrijwilligers die met deze actie willen helpen. Opgeven kan bij Leo van Erp via 06-36573200 en leovanerp2@gmail.com.

Instappen bij SPIE

Meevaren en helpen kan ook via organisator Stichting Pramenrace in Ere (SPIE). Volgens het bestuur ligt er weer genoeg zwerfvuil. De deelnemers verzamelen zich rond 08.15 tot 08.30 uur bij de Watersport Vereniging Aalsmeer aan de Uiterweg. Hier worden de gebieden verdeeld onder de aanwezige deelnemers. Rond 09.00 u gaat iedereen op pad, om rond 11.00 weer terug te varen richting de haven. Zoals elk jaar staat hier weer een vuilniswagen van de Meerlanden klaar, om alle gevonden voorwerpen in te doen en af te voeren. Na afloop, staat er voor de deelnemers,  een lekkere kop snert klaar. En kan iedereen zijn/haar vangst van de dag weer vertellen. Aanmelden kan via info@pramenrace.nl.

Foto: Vorig jaar zijn bij de schoonmaakactie diverse opmerkelijke vondsten gedaan. Een vrachtwagen vol afval is van de Poel gehaald.