Doe mee met de Landelijke Opschoondag

De Ronde Venen – Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de 22e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Steek samen met je kinderen, buren, collega’s of clubgenoten die dag een paar uurtjes de handen uit de mouwen en geef je straat, club, park, de plassen een schoonmaakbeurt. Maak het verschil en doe mee met een georganiseerde opschoonactie in De Ronde Venen of organiseer er zelf een.

Op de volgende locaties kun je op 23 maart tussen 10.00 en 12.00 uur opruimen:

  • Opschonen met de Lions en Wereldwinkel Abcoude, start bij de Wereldwinkel.
  • Je kunt meehelpen met de opruimactie van de Werkgroep Groen Twistvlied-Wickelhof. Start bij de Karekiet 49 Mijdrecht.
  • Opruimen Zuiderwaard, start Meerkoetlaan 44 Vinkeveen
  • Help mee bij de Veenhartkerk, Grutto 2 a in Mijdrecht.
  • Plaswijk schoon! Start: Molenkade ter hoogte van Plaswijk 68, Vinkeveen.

Vroege vogels kunnen vanaf 9.00 uur met een kopje koffie verzamelen bij Koraal 46 en daarna samen de wijk Hofland onder handen nemen.

Van 14.00 -16.00 uur kun je meelpen op de Bloemhaven en Heulweg. Start Bloemhaven 56 Vinkeveen. Alle opruimlocaties in de gemeente vind je op: https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart. Wil je zelf een opruimactie organiseren en wil je weten hoe je dat aanpakt? Stuur dan een mail naar NME-Centrum De Woudreus: nmederondevenen@odru.nl.

De Gemeente ondersteunt de opschoonacties met materialen zoals afvalgrijpers, werkhandschoenen en hesjes en zorgt voor de afvoer van het verzamelde afval in kliko’s. Heb je zelf al (werk)handschoenen en een grijper? Neem die dan mee.