De Kangoeroes van Atlantis hebben Pietendiploma verdiend

Mijdrecht – Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Pietentraining voor de Kangoeroes van Korfbal-vereniging Atlantis. Sinds Sinterklaas in het land is, werd al gevraagd door de kinderen of er weer een Pietentraining zou zijn. Het is zo’n mooie traditie geworden dat er uiteraard weer een Pietentraining is gehouden.

De sporthal was omgetoverd tot Pietenschool. Er stonden maar liefst zeven onderdelen klaar om de kinderen uit te dagen of ze een echte Piet kunnen worden. Ze hebben laten zien niet bang te zijn door van het dak af te springen, heel behendig over het dak kunnen lopen, snel door een schoorsteen zijn gekropen en de pakjes op het goede adres hebben bezorgd. Nadat alle onderdelen succesvol waren doorlopen, mochten de kinderen een onderdeel kiezen wat ze het leukst vonden en deze nog eens doen. Alle kinderen renden naar het dak toe om daar nog eens af te springen. Ook al vonden sommige het een beetje eng om te springen, iedereen heeft het gedaan. Een prestatie om trots op te zijn en het welverdiende Pietendiploma in ontvangst kon worden genomen.

Naast deze leuke Pietentraining, trainen de Kangoeroes (4 t/m 6 jaar) elke zaterdagochtend. Een uur lang wordt er getraind en dan wordt er overgegooid, op de korf geschoten, tikspelletjes en estafettes gespeeld. Maar het allerbelangrijkste is: de kinderen en trainers hebben vooral veel plezier. Een keertje gratis komen proeftrainen? Stuur een e-mail naar aanmelden@kvatlantis.nl