Cursussen bij Groei & Bloei

Aalsmeer – Begin januari starten de cursussen en workshops weer bij Groei & Bloei Aalsmeer. Zo start op woensdagavond 10 januari bloemschikken voor gevorderden en beginners. In de beginners cursus wordt in vijf gezellige avonden de beginselen van het bloemschikken geleerd. De gevorderden, ook vijf lessen, kopen zelf hun bloemen in en werken hiermee onder begeleiding van een ervaren bloemenarrangeur, een opdracht uit. Ook begint op donderdagavond 11 januari een keramiek cursus van tien lessen. Daar leren de deelnemers op een ontspannen manier de beginselen van het pottenbakken op een draaischijf, maar ook handvormen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Workshops

Groei & Bloei organiseert ook dit voorjaar weer verschillende workshops. Het moestuinieren krijgt een vervolg op zaterdagochtend 3 maart met een zaai en verspeen workshop. Op 27 januari gaan de cursisten een dag in de praktijk leren hoe fruitbomen gesnoeid moeten worden om zo meer vruchten te kunnen oogsten. De eenden worden al vroeg in het jaar actief voor het broedseizoen. Op woensdagavonden 31 januari en 7 februari gaat daarom in twee avonden een eendenbroedkorf van wilgentenen gevlochten worden. Op 24 februari gaat Groei & Bloei in samenwerking met de Lathyrusvereniging Lathyrus zaaien. Deze poten de cursisten, samen met voorjaarsbloeiers, in een pot en dat gaat dan groeien. Op 7 maart ’s avonds wordt van verse wilgentenen een trelliswerk gevlochten en op 31 maart organiseert Groei & Bloei een paasworkshop.

Groei & Bloei is een vereniging zonder winstoogmerk. Hierdoor kunnen deze cursussen en workshops aangeboden worden tegen scherpe prijzen. Leden van Groei & Bloei genieten korting op cursussen en workshops en tal van andere activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website: www.groei.aalsmeer.nl

Voor aanmelden voor een cursus en/of een workshop kan contact opgenomen worden met Esther Straathof via de mail: groeienbloeicursus@gmail.com of bel: 0297-344237. Aanmelden graag onder vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres.