Circusproject op de Julianaschool

Wilnis – Geen rekenen of topografie, maar jongleren en acrobatiek. Leerlingen van Koningin Julianaschool werkten de afgelopen weken aan een project dat dit keer in het teken stond van ‘het circus’. Om het project op een bijzondere manier af te sluiten was Circus Tadaa! uit IJsselstein speciaal afgereisd naar Wilnis om op vrijdag 22 maart de kinderen van alles over het circus te leren.

De Willistee werd omgetoverd tot een geweldige circuspiste en de leerlingen gaven een echte circusvoorstelling. Onder leiding van Circus Tadaa!, heel veel hulpouders en de leerkrachten werden de kinderen opgeleid tot heuse circusartiesten. Er werd (met echte circusmaterialen)  gejongleerd, op eenwielers gefietst, gebalanceerd en nog veel meer.

Oefenen
Na het oefenen werden de kinderen als echte circusartiesten aangekleed en geschminkt en mochten ze een onderdeel kiezen waar ze zich in wilden specialiseren.  Door extra goed te oefenen op dat onderdeel, was iedereen klaar voor de grote voorstelling. De circustent werd ingericht en één voor één konden de groepjes laten zien wat ze hadden geleerd. Alle leerlingen schitterden tijdens hun act op de maat van echte circusmuziek. Wat leverde dat blije en trotse gezichten op! Op de tribune hadden vele vaders, moeders, opa’s en oma’s plaatsgenomen. Zij applaudisseerden voor de door hun kinderen en kleinkinderen knap ingestudeerde kunstjes. De kinderen waren voor één dag een echte circusartiest. En daar genoten ze zichtbaar van.