CDA tegen aanleg rondweg in Vinkeveen

Vinkeveen – Het CDA verzet zich tegen de plannen van een rondweg tussen de provinciale weg N201 en de Kerklaan in Mijdrecht. “We zijn ervan overtuigd dat er meer nadelen zijn dan voordelen”, aldus CDA-fractievoorzitter Rein Kroon.
“Het voortdurend uitblijven van eerder toegezegde onderzoeksresultaten baart onze grote zorgen. Wat ons betreft kan de stekker eruit. De voortdurende vertragingen stellen ons allesbehalve gerust. Daarbij denken we vooral aan de nadelige gevolgen die er kunnen komen voor het de gezondheid van de omwonenden, de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers, de enorme drukte in het dorp en het milieu.

We willen die risico’s niet nemen. Hoe langer het duurt voor we de gevraagde informatie krijgen, des te duurder alles zal worden. De dekking is allerminst zeker en wij denken dat de gemeentelijke bijdrage te zwaar zal drukken op de begroting. We moeten realistisch blijven en ons niet willens en wetens bezighouden met het bouwen van luchtkastelen. De bescherming van de leefbaarheid staat bij ons voorop.”