Café voor jongeren die ‘anders’ zijn

Uithoorn – Visueel of lichamelijk gehandicapten, autisten of jongeren die ‘gewoon’ verlegen zijn kunnen vanaf nu iedere 2e en 4e zaterdag van de maand samenkomen in café ‘De Biertuin’, onderdeel van Brouwerij De Schans in Uithoorn. Dit speciale jongerencafé is een initiatief van de Uithoornse Carolien van Lit. “Er is best een grote groep jongeren die te verlegen is om naar een café te gaan. Dat zijn vaak mensen die net even anders zijn dan de rest. Met als gevolg dat ze thuis blijven zitten. Dat vind ik jammer en niet nodig. Iedereen verdient het om een keer een avondje op stap te zijn”, vertelt Carolien.

Carolien wil daarom deze doelgroep een veilige plek bieden waar zij uit kunnen gaan en vriendschappen kunnen sluiten. Misschien wel vriendschappen voor het leven. Carolien: “Ik heb contact opgenomen met Jet van Dalfsen van Proeflokaal De Schans om te vragen of we deze locatie hiervoor kunnen gebruiken. Het antwoord was gelijk positief.” Jet vult aan: “Aan dit mooie initiatief doe ik graag mee. Wat ik zo leuk vind is dat de jongeren zelf bepalen wat ze die avond doen. Dat kan zijn een pub-quiz, een karaokeavond of ze kunnen zelf een optreden doen.”

Er is nadrukkelijk gekozen om geen muziek te draaien, zodat ze de kans hebben om gezellig met elkaar te praten. Het speciale jongerencafé is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Jet: “Maar uiteraard schenken wij alleen alcohol aan 18-plussers.” Zaterdag 8 september is de aftrap. Locatie is Proeflokaal (brouwerij) De Schans aan Schans 21 in Uithoorn. Ingang is de poort naast de deur op nummer 17. Tijd: vanaf 20 uur tot middernacht. Meer informatie via Carolien van Lit: (06) 51648252.