Burgemeester Vonk stopt per 1 mei

Aalsmeer – Burgemeester Jobke Vonk-Vedder heeft besloten per 1 mei haar werkzaamheden neer te leggen. Burgemeester Vonk-Vedder: “In het belang van de bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart acht ik het verstandig ruimte te maken voor een nieuwe burgemeester die de politieke verhoudingen verder kan verbeteren.”

Per 1 mei neemt de eerste loco-burgemeester, de heer Ad Verburg, tijdelijk de taken van mevrouw Vonk over.

De Commissaris van de Koning, de heer Johan Remkes, spreekt deze week verder met de fractievoorzitters over de opvolging. De Commissaris van de Koningin brengt donderdag 23 april een ambtsbezoek aan de gemeente. Hij wordt in de ochtend ontvangen door burgemeester Jobke Vonk en het college in het gemeentehuis. Vervolgens maakt het gezelschap een bustocht langs verschillende locaties in Aalsmeer en Kudelstaart en wordt een bezoek gebracht aan de veiling, alwaar de heer Remkes in gesprek gaat met de directie van Flora Holland. Daarna gaat hij om de tafel met raadsleden. Het gesprek zal met name gaan over het profiel van de nieuw te kiezen burgemeester voor Aalsmeer.

Foto: Burgemeester Jobke Vonk-Vedder tijdens het afnemen van de eed bij de waarnemende griffier tijdens de afgelopen raadsvergadering.