Burgemeester reikt certificaat voedselveiligheid uit

 

De Ronde Venen – Donderdag 26 november bezochten burgemeester Maarten Divendal en wethouder Erika Spil de Voedselbank De Ronde Venen aan de Eendracht 6 in Mijdrecht. Voedselbank De Ronde Venen is in 2006 opgericht. Bij de voedselbank draagt een team van 40 vrijwilligers er zorg voor om wekelijks zo’n 300 mensen (82 gezinnen) van voedsel te voorzien. De burgemeester en wethouder konden in de praktijk meekijken bij de handelingen die nodig zijn om de uitgifte van 82 pakketten te realiseren aangezien elke donderdag de uitgiftedag van de voedselbank is. Daarbij valt te denken aan voedselverwerving, transport, koelopslag, het samenstellen van de pakketten en het uitdelen aan de mensen die een beroep moeten doen op de voedselbank.

Ook werd er uitleg gegeven over de steun die de voedselbank ontvangt van onze donateurs, scholen, de landelijke vereniging van voedselbanken en de lokale supermarkten en bedrijven.

Voedselbanken die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging zijn verplicht zich te certificeren op het gebied van voedselveiligheid, het aantoonbaar naleven van de voorschriften van de NVWA. Voedselbank De Ronde Venen heeft deze toets voor het certificaat met het cijfer 8,4 afgerond. Burgemeester Divendal reikte het Certificaat Voedselveiligheid uit aan Kees Schouten, voorzitter van de voedselbank. Een vereiste voor voedselveilig werken is de opleiding op dat gebied voor de vrijwilligers. Als klap op de vuurpijl werd door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken het 1000ste certificaat “Basiskennis Voedselveiligheid” uitgereikt aan Lenie Snijder, vrijwilligster bij de voedselbank die de training onlangs succesvol heeft afgerond.