Brons voor schermer Daniël Giacon

Aalsmeer – Floretschermer Daniël Giacon van Scherm Centrum Amsterdam (SCA) maakt een mooie seizoenstart door. Hij behaalde al de top 32 op een sterk seniorentoernooi in Antony (bij Parijs) en de top 16 op Satelliet toernooien voor senioren in Amsterdam en Londen.

Afgelopen weekend betrad de 16-jarige schermer uit Aalsmeer de loper in Steinfurt (Duitsland).

Op zaterdag 14 oktober deed hij mee aan de STU Cup, een seniorentoernooi. Hij verloor in de kwartfinale van een andere Nederlander en werd uiteindelijk vijfde van de 112 schermers. Op zondag 15 oktober deed hij er aan het Steinfurter Schloss toernooi mee voor Junioren (U20). In de poule werden, net als op zaterdag, alle partijen gewonnen. De eliminaties verliepen vlotjes met scores van 15-5, 15-1, 15-3 en 15-9.

Na een spannende partij verloor hij de halve finale met 14-15 en behaalde hij zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Aan het einde van dit lange weekend mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Sponsors gezocht

Om zich te kunnen blijven ontwikkelen, is Daniël op zoek naar sponsors. Op de website www.danielgiacon.nl is alle informatie te vinden.