Brand snel geblust in appartement

Mijdrecht – Maandagmorgen 4 december werden bewoners van Mijdrecht centrum opgeschrikt door het geluid van de brandweersirene. De brandweer Mijdrecht spoedde zich naar het appartementencomplex aan het Burgemeester Haitsmaplein, waar uit een woning op de tweede verdieping zwarte rook naar buiten kringelde wat men buiten goed kon ruiken.

Eerder was ook de politie al gealarmeerd die zich bij de bewoonster had gemeld. Zij had rook onder de deur van de ruimte zien komen waar de wasmachine staat en had in paniek 112 gebeld. Navraag bij een van de brandweerlieden leerde dat het om een wasmachine ging die door oververhitting in brand was geraakt. Iets dat volgens de betreffende brandweerman vaker voorkomt dan men wel zou denken. De schade was volgens hem beperkt gebleven alhoewel ook de droger op de wasmachine schade had opgelopen.

De brandweer, waarvan de kazerne ‘ om de hoek’ ligt bij de rotonde, was supersnel ter plaatse en bluste het oververhitte apparaat. Die voorkwam daarmee erger. De bewoners in het appartementencomplex hoefden niet geëvacueerd te worden. De betreffende woning waar de wasmachine stond, zal geruime tijd gelucht moeten worden want de zwarte rook had een naar scherp luchtje. Kan je er niet bij hebben met de feestdagen in het vooruitzicht…