Bizar: Wandelaarster vindt schedel

Oude Meer – Afgelopen vrijdagmiddag 6 maart heeft een wandelaarster op een stukje niemandsland aan de Aalsmeerderdijk, waar zij haar hond aan het uitlaten was, een menselijke schedel gevonden. De schedel lag zo maar open en bloot op de grond, duidelijk in het zicht. De onderkant was weliswaar weg, maar het was toch duidelijk te zien dat het hier om een menselijke schedel ging.

De wandelaarster belde de politie, die kwam meteen en heeft op haar beurt de recherche en technische recherche erbij gehaald. Zij waren van mening dat de schedel in een klein dijkje achter de vindplaats gelegen heeft en er waarschijnlijk door weersomstandigheden zomaar opeens uitgekomen is. Het zou heel goed kunnen zijn dat de resten van het skelet nog in de buurt van het dijkje liggen.

De schedel is overgebracht naar het NFI voor nader onderzoek, want er zijn natuurlijk veel vragen. Hoe oud is de schedel? Gaat het om een man of een vrouw? Is er misschien sprake van een misdrijf?

“Het is wel heel apart als je zomaar opeens zoiets ziet liggen. Ik kom hier al jaren met de hond en heb nog nooit iets vreemds gezien”, aldus de wandelaarster. “Vooral raar, omdat ik vorig jaar juni in het Amsterdamse Bos het stoffelijk overschot van een man heb gevonden, die, zoals ik later hoorde, zelfmoord gepleegd had. En nu weer een schedel gevonden, vlak bij huis nog wel, het is echt bizar allemaal.”