Biervaten wel of niet gestolen?

Aalsmeer – In de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart heeft de surveillancedienst van de politie een voertuig gecontroleerd rond 01.15 uur op de N196 bij de Aalsmeerderbrug. De auto was de agenten opgevallen, omdat er een aantal bierfusten achterin lag, zowel volle als lege. De twee inzittenden beweerden dat deze afkomstig waren van een vrijgezellenfeest. Alle gegevens zijn gecontroleerd, maar omdat geen meldingen binnen waren gekomen van inbraak of dergelijke, mochten de ‘feestgangers’ hun weg vervolgen. Bovendien werd de bemanning van de politieauto tijdens de controle bijna aangereden door een Belgische personenauto, die in de richting van Hoofddorp reed. Er werd dus overgeschakeld naar dit voorval. Er werd vermoed dat deze buitenlandse chauffeur te veel alcohol gedronken had.

Op maandag 9 maart rond 10.00 uur in de ochtend deed een beheerder van een Voetbalvereniging uit Aalsmeer een opmerkelijke diefstal.

Hij kwam bij de politie aangifte doen van diefstal van een aantal fusten (leeg en vol) bier. Uiteraard is direct de link gelegd met het voorval die nacht. Waarschijnlijk waren de twee mannen van de auto met biervaten niet naar een vrijgezellenfeest geweest, maar hadden zij een bezoek gebracht aan de voetbalkantine…

Het onderzoek in deze loopt en wordt gedaan door de wijkteamrecherche.