Veel bekijks voor kunstkast van Bob

Aalsmeer – Er zijn tijdens het Flower Festival en afgelopen week weer een groot aantal nieuwe kunstkasten toegevoegd aan het Aalsmeerse straatbeeld. Eén daarvan is gemaakt door Bob van den Heuvel en bevindt zich naast het voormalige (alweer jaren geleden) café Floralia aan de Stommeerweg.

Janna van Zon, die regelmatig mooie verhalen schrijft voor de Meerbode, heeft Bob geassisteerd bij het beschilderen van deze kunstkast. Janna vertelt: “Mijn taak bestond uit het aangeven van verf, kwasten, water verversen en meekijken. Het is naar ons idee een prachtig stripverhaal geworden.

‘Ach André geef mij eens een lekker glas wijn. Ik ben er aan toe’. De vrouw aan de ene arm een leuk vrolijk vuilnisbakken hondje, en aan de andere arm een boodschappenmand met bloemen. Zij drinkt een glas en nog één… Enfin, de rest moet de kijker zelf maar bedenken.

Bob en ik vinden het een geslaagde kast geworden. Van de omwoners veel lof. Er werd koffie gebracht, we kregen kannen water, er stopte zelfs een buschauffeur. ‘Ik kom hier iedere dag langs, leuk hoor’. Er werden foto’s gemaakt en veel geroepen: ‘Hé Bob, kom je ook bij ons’. Al met al, een paar heel gezellige dagen meegemaakt.”