2 Bekers voor Oosteinderschool op waterpolotoernooi

Aalsmeer – Op 29 maart had de Oosteinderschool de uitdaging om de waterpolo titels van vorig jaar, behaald door de groepen 5/6 en 7/8 te verdedigen tijdens het jaarlijkse scholenwaterpolotoernooi. Om 4 uur begonnen de Oost-smashers (groep 5/6) met Nils de Roos, Jesse Goes, Samantha van Wijk, Fabian Crebolder, Niels Redegeld, Fenno van Beek, Anne Schipper en gast spelers Sofie Schuit en Tess Eveleens. Er hadden zich 6 teams ingeschreven, vijf onderlinge wedstrijden en wie de meeste punten had, werd de kampioen. De smashers van de Oosteinderschool gingen er vanaf het begin vol voor, ze gaven alles, speelden leuk over, keepers stopten onmogelijke ballen en er werd hard geschoten op het doel van de tegenstander. Het team had vier wissels en die vier wissels liepen net zo hard te roepen als de coach. De ene wedstrijd na de andere werd gewonnen, op een bepaald moment werden sommige doelpunten niet eens meer geteld. Het eindresultaat mocht er zijn. Na vijf wedstrijden stonden de Oost-smashers ongeslagen aan de top. Met meer dan 20 doelpunten voor en maar 4 doelpunten tegen had men hier te maken met echte toppers en nam de Oosteinderschool voor de tweede keer op rij de beker mee naar huis. Na een korte pauze van 5 minuten begon het programma voor groep 7/8. Het team de Oost-toppers bestond uit Wout Schipper, Robert van Wijk, Janou van Beek, Jayson van der Neut, Mats van Hijum, Fleur Snoek, Stijn Gorter en Zoë Wegbrands. Helaas van Jayson ziek dus moest de groep met 7 man spelen. Er hadden zich 10 teams ingeschreven en er werd in 2 poules gespeeld, de winnaar van poule 1 moest tegen de tweede van poule 2 en de winnaar van poule 2 tegen de tweede van poule 1. De eerste wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen en ook de tweede pot leverde winst op. Ondertussen hadden de Oost-toppers de concurrentie eens goed bekeken en wisten ze dat de derde pot tegen de Jozeftreffers pittig zou worden, allemaal jongens uit groep 8! Het was een reuze spannende wedstrijd met kansen over een weer. Eindstand 2-2. De vierde wedstrijd werd weer gewonnen en toen was het afwachten. De Oost-toppers poulewinnaar of tweede? Omdat de stand met de Jozeftreffers gelijk was, moesten er strafworpen genomen worden, ieder team drie stuks. Ook hierna was de stand gelijk. De strafworp serie werd verlengd en uiteindelijk trokken de Jozeftreffers aan het langste eind. Zij werden poulewinnaar en de Oost-toppers gingen de kruisfinale tegen de nummer één van de andere poule spelen. Een spetterende halve finale met kansen over en weer, keepers die bepalend waren, een coach met een verhoogde bloeddruk en een eindstand van 3-3. Eén minuut verlengen en na 28 seconden het verlossende schot van de Oost-toppers, 4-3 en door naar de finale. Bij de finale kwamen de Oost-toppers de Jozeftreffers weer tegen. Daar had het team natuurlijk nog een appeltje mee te schillen. Na 5 slopende minuten waarbij de kansen over en weer gingen, de conditie een rol ging spelen en de Oost-toppers steeds meer het idee kregen dat er toch een overwinning in zat was de eindstand 2-2. Weer overleg met de wedstrijdtafel, weer verlenging, maar uiteindelijk was daar dan de verlossing. Met een niet te houden schot werd de overwinning van de Oost-toppers ingeluid: 3-2!