Auto te water op de Uiterweg

Aalsmeer – Op de Uiterweg is maandagmiddag 18 september rond drie uur een auto te water geraakt en op zijn kant beland. De melding was dat de bestuurder mogelijk nog in het voertuig zat. De hulpdiensten rukten massaal uit. De politie en de ambulancedienst waren snel aanwezig, de brandweer van Aalsmeer arriveerde samen met collega’s uit Uithoorn en duikers uit Amstelveen.
De auto bleek op zijn kant boven een sloot te hangen. Het slachtoffer kon met behulp van de hulpdiensten zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer heeft hierna de auto gestabiliseerd om te voorkomen dat deze op z’n dak zou rollen. Het slachtoffer, een 86-jarige inwoner,  is nagekeken door de medewerkers van de ambulance en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
Diverse handen waren nodig om de auto uit de modderige sloot te halen en weer op de weg te zetten. De bergingswerkzaamheden hebben een behoorlijke tijd in beslag genomen. Er ontstonden op de Uiterweg aan beide kanten van het ongeval lange files. Volgens omstanders had dit niet hoeven gebeuren. Er was gelegenheid geweest om verkeer te laten passeren tijdens het wachten op de kraanwagen. Belangrijk is natuurlijk wel dat alle hulpverleners veilig hun werk kunnen doen.
Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk. Tot zover bekend is de auto de sloot ingetikt door een bestuurder die achter de wagen reed en te laat opmerkte dat er geremd werd. Er is ter plaatse een onderzoek gehouden.
Foto: KaWijKo Media