Aanleg Marickenpark is gestart

De Ronde Venen – Op 13 juli gaf Wethouder Zevenhuizen (ruimtelijke ordening) het officiële startschot voor de aanleg van het Marickenpark. Het park – gelegen tussen wijken Maricken I en Maricken II – heeft als doel een prachtig groen recreatiegebied te worden voor beide wijken. Het Marickenpark krijgt een unieke eilandenstructuur, waarbij ieder eiland een andere invulling heeft en volop mogelijkheden biedt voor ontspanning en recreatie.

Het Marickenpark wordt een fijn buurtpark met fruitbomen, bloemen en bomen. Bezoekers kunnen hier genieten van de prachtige flora en fauna. Daarnaast komen er speeltoestellen voor de kinderen, zodat ook zij lekker kunnen spelen in het park.

Park voor wandelaars
Een belangrijk kenmerk van het Marickenpark is het aangelegde pad dat door het park loopt. Dit pad biedt ruimte voor verschillende activiteiten, zoals hardlopen of een ontspannen wandeling maken. Hierdoor kunnen bezoekers op een sportieve manier genieten van de natuurlijke omgeving.

Naar verwachting is de aanleg van het Marickenpark nog voor het eind van dit jaar klaar. Tenminste, als het weer de leveranties van materialen en de rugstreeppad het toelaten. Als tijdens de aanleg van het park de rugstreeppadden besluiten om hier te vertoeven, zijn ze genoodzaakt om de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen, totdat de padden weer vertrekken.