Aalsmeerbaan gaat meer gebruikt worden!

Aalsmeer – De Kaagbaan kan vanaf 23 maart twee weken niet ingezet worden voor het vliegverkeer. Schiphol vervangt in deze periode de lichtinstallatie van deze baan. Tegelijkertijd vindt onderhoud plaats, zodat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is. Door de buitengebruikstelling van de Kaagbaan verandert het gebruik van de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan. Overdag gaat Schiphol de Aalsmeerbaan vaker gebruiken. De Zwanenburgbaan wordt overdag en ’s nachts vaker ingezet voor landingen en starts naar het zuiden.

 Bijzondere weersomstandigheden
Indien er sprake is van bijzondere weersomstandigheden, zoals harde (zuid) westenwind kan de Buitenveldertbaan nodig zijn voor starts in westelijke richting. De Schiphol-Oostbaan wordt dan – ook ’s nachts – gebruikt voor landingen over het centrum van Amsterdam.

Bewonersaanspreekpunt
Het afwijkend baangebruik leidt tot extra hinder, vooral in het gebied ten zuiden van Schiphol. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer 020-6015555. Of raadpleeg de website www.bezoekbas.nl. Hier staan ook de andere data van regulier en groot onderhoud.