82ste Tentoonstelling ‘Onze Langoren’

Mijdrecht – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober  houdt kleindiervereniging ‘Onze Langoren’ voor de 82ste keer haar jaarlijkse tentoonstelling. Er zullen weer verschillende soorten dieren geshowd worden door leden uit de wijde omtrek, waaronder de Ronde Venen, Uithoorn, De Kwakel en zelfs Amsterdam. Na het succes van vorig jaar zijn de leden opnieuw te gast bij de familie de Graaff aan de Oosterlandweg 3a in Mijdrecht.

Er zullen ruim 200 dieren tentoongesteld worden en dit zijn konijnen,  grote- en dwerghoenders, sier- en watervogels. De leden, waaronder ook jeugdleden, brengen veel dieren van verschillende rassen en kleurslagen in de kooien.

Keurmeesters

Op vrijdag zullen er vier nationaal bekende keurmeesters druk bezig zijn alle dieren te keuren op hun specifieke eigenschappen. Dit zijn voor de konijnen de heren M. Kok en P. Huygens. De hoenders door de heer B. ten Blanken en de watervogels door de heer A. Deetman. In de loop van de middag zullen de keurmeesters de prijswinnaars aanwijzen.

Knuffelhoekje en enveloppenstand

Voor de liefhebber van kleindieren is een bezoek aan deze tentoonstelling de moeite waard. Zeer zeker als u interesse heeft voor bepaalde rassen of erover denkt een konijn of cavia aan te schaffen. Alle dagen lopen er mensen rond die antwoorden kunnen geven op vragen. Ook nu is er weer voor de kinderen een knuffelhoekje ingericht waar ze met een aantal dieren kunnen spelen en knuffelen en deze dieren zijn ook te koop. En de enveloppenstand met leuke prijzen is natuurlijk ook weer aanwezig. Laat u verrassen en kom even kijken. De toegang is natuurlijk zoals altijd gratis!!

De tentoonstelling is geopend vrijdag 20 oktober geopend van 15.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.