8 partijen in De Ronde Veense verkiezingen

De Ronde Venen – Acht partijen doen op woensdag 21 maart mee aan de gemeenteraads-verkiezingen in De Ronde Venen. Het Centraal Stembureau heeft zondagmiddag de kandidatenlijsten en de volgorde van de partijen op het stembiljet vastgesteld. Alle inwoners die op 21 maart 18 jaar of ouder zijn mogen die dag hun stem uitbrengen om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Dat kan tussen 7.30 en 21.00 uur op een van de twintig stembureaus in de gemeente.
De deelnemende partijen zijn: CDA (lijstnummer 1), VVD (2), D66 (3), Ronde Venen Belang (4), PvdA/GroenLinks (5), Lijst 8 Kernen (6), ChristenUnie/SGP (7) de Senioren Partij De Ronde Venen (8). De volgorde is bepaald op basis van de uitslag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen. De Senioren Partij neemt voor het eerst deel aan de verkiezingen en staat daarom op plek acht, na alle partijen die vorige keer ook meededen.

Kieskompas en verkiezingsdebat
Eind deze maand wordt het Kieskompas gelanceerd. Door Kieskompas in te vullen kunnen inwoners bepalen welke partijen het dichts bij hun denkbeelden staan. Inwoners die naar de website van Kieskompas gaan, krijgen dertig belangrijke stellingen voorgelegd over verschillende lokale onderwerpen, zoals verkeer en vervoer, sociaal beleid en financiën. Als de stellingen zijn ingevuld, wordt weergegeven welke lokale partij het dichtst bij de standpunten staat die men heeft aangegeven.
Op maandag 12 maart wordt er in de Boei in Vinkeveen een verkiezingsdebat georganiseerd waar alle partijen aan deelnemen. Het debat is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur. Het wordt live uitgezonden op RTV Ronde Venen.

Fotobijschrift:
Het centraal Stembureau, met van links naar rechts Raymond van de Logt (gemeente De Ronde Venen), burgemeester Maarten Divendal en teamleider van de afdeling Burgerzaken Bart Lammers, ondertekenen het proces-verbaal waarmee de kandidatenlijsten en de volgorde van de partijen op het stembiljet worden vastgesteld.