656 Nestkasten in aanloop naar duurzaamheid

Aalsmeer – Begin maart hangt woningcorporatie Eigen Haard 656 nestkasten op zijgevels van woningen en flatgebouwen in Amstelveen, Nes aan de Amstel, Aalsmeer en Kudelstaart. De kasten zijn vooral voor dwergvleermuizen die nu nog nestelen onder dakpannen, dakranden en spouwen in woningen van buurten waar Eigen Haard gaat verduurzamen.

“Tijdens de gesprekken met Eigen Haard over het verduurzamen van onze woningen hebben wij direct gezegd dat we graag helpen bij het verspreiden van deze nestkasten”, zeggen  Nico van Kooten en Eleonora Smit van de bewonerscommissie Rembrandtweg in Amstelveen, één van de projecten waar Eigen Haard de woningen comfortabeler en energiezuiniger maakt. “Wij vinden dat ook deze dieren prettig moeten wonen. Zij mogen geen last ondervinden van de werkzaamheden.”

Beschermde diersoorten

“Voordat we aan de slag gaan met onderhoudswerkzaamheden moeten wij eerst voor beschermde diersoorten zorgen voor vervangende verblijfplaatsen”, zegt Joop Gerrits, projectleider Samen verduurzamen bij Eigen Haard. “Met een ecoloog zoeken we naar de beste plekken voor de nestkasten. We kijken naar het dierenwelzijn, maar willen ook de overlast voor bewoners beperken. Daarom hangen we er ook direct zoveel op.”

Samen verduurzamen 

Woningcorporatie Eigen Haard maakt in het project Samen verduurzamen duizenden woningen comfortabeler, veiliger, duurzamer. Bewoners besparen op energie. De corporatie wil dat in 2050 al haar woningen Co2 neutraal zijn. Meer weten over dit of andere projecten? Bel of mail met Wim de Waard: 06-27006074 en w.dewaard@eigenhaard.nl.

Foto: Van links naar rechts: Nico van Kooten en Eleonora Smit (beide Bewonerscommissie Rembrandtweg) en Joop Gerrits (Projectleider Samen verduurzamen bij Eigen Haard). Foto: Visio VisionQuest (Patrick Hesse)