2 Aanhoudingen op verdenking witwassen

Aalsmeer – Donderdag 19 maart rond 22.30 uur hadden agenten in burger van het Basisteam Aalsmeer en Uithoorn postgevat in Oosteinde. Er werd een extra controle gehouden om woninginbraken te voorkomen. Al vrij snel dachten de politiemensen een voor hen bekende inbreker te spotten. De man op een fiets was druk om zich heen aan het kijken.

Tijdens de observatie zagen de agenten de man in de Zeeltstraat contact maken met een bestuurder van een Volkswagen Passat met Servisch kenteken. De fietser stapte bij de automobilist in. Op het moment dat hij weer uit de auto stapte, hebben de agenten zich bekend gemaakt als politie-ambtenaren. In de tas, die de man bij zich had, zagen de agenten een groot aantal pakken met biljetten van 50 euro.

Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om een 41 jarige man uit Aalsmeer en een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hier ten lande. In de tas zat een bedrag van totaal 115.000 euro. Voor deze grote hoeveelheid geld konden de twee geen plausibele reden geven. Zij zijn maandag geleid voor de rechter-commissaris, die hun bewaringstelling gelast heeft.

Buiten het geld zijn in de auto een aantal mobiele telefoons en navigatie apparatuur aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen.