16.500,- van S.S.K. voor verenigingen in Kudelstaart

Kudelstaart – Stichting Supporting Kudelstaart (S.S.K.) heeft in het jaar 2018 de Kudelstaartse verenigingen en instellingen financieel kunnen ondersteunen met het mooie bedrag van 16.500 euro.

Kienen

Na dat de opkomst bij de maandelijks kienavonden begon terug te lopen heeft het bestuur besloten hier een punt achter te zetten. Wel is S.S.K. vorig jaar begonnen met het organiseren van verenigingskienavonden. Op deze speciale kienavond wordt voor 20 euro een kienboekje gekocht. Van deze 20 euro mag 15 euro geschonken worden aan een vereniging of instelling in Kudelstaart en Aalsmeer. Zes ronden worden per avond gespeeld en S.S.K. zorgt voor een mooie prijzentafel. Ondertussen zijn er twee avonden georganiseerd, beide avonden waren er ongeveer 80 personen aanwezig. Met dus 1.200 euro opbrengst per avond voor de verenigingen.

Oud papier

Maar liefst zes steeds groter wordende  kraakwagens van de firma Nijssen uit Nieuw-Vennep rijden op de eerste vrijdagavond van de maand door het dorp om het oude papier op te halen. Het totaal aantal kilo’s opgehaald papier in 2018 was 467.890 kg. Dat betekent dat de verenigingen op de eerste vrijdagavond gemiddeld ruim 40.000 kg op halen.

Het bestuur bedankt dan ook alle inwoners van Kudelstaart voor het verzamelen van het oude papier. Ook wil S.S.K. de Kudelstaartse verenigingen die altijd weer klaar staan voor het ophalen hiervoor hartelijk bedanken.

Dorpshuis ’t Podium

Dat de S.S.K. niet alleen maar het oude papier ophaalt en kienavonden organiseert blijkt wel uit het feit dat de stichting nauw betrokken is bij de renovatie van het dorpshuis. Samen met Stichting Kudelstaart voor Kudelstaart hebben zij met nog enkele Kudelstaarters op een bijeenkomst van de gemeente en Stichting Leefbaar Schiphol  in De Oude Veiling het project renovatie dorpshuis op de kaart gezet. Hierna heeft het bestuur van het dorpshuis in samenwerking met de gemeente en S.L.S. het project succesvol afgerond en is men reeds begonnen met de renovatie.

Giften aan verenigingen

De totaal bij elkaar gespaarde 16.500 euro is verdeeld over dertien verenigingen en instellingen. Sportvereniging RKDES, met het grootste ledenaantal, is getrakteerd op 6.250 euro. Korfbalvereniging VZOD mocht 3.255 euro in ontvangst nemen. SV Omnia 2000 kan 1.975 euro uitgeven aan haar leden. Jachthoornkorps mag 1.100 euro besteden, Tennisvereniging Kudelstaart heeft een bijdrage gekregen van 703 euro en Stichting Feestweek Kudelstaart 515 euro. Schaatstrainingsgroep V.Z.O.D. en Stichting Kudelkamp krijgen elk 500 euro van S.S.K. De kas van Carnavalsvereniging De Pretpeurders wordt gevuld met 440 euro, muziekvereniging Flora kan 475 euro besteden, de Ouderensoos Kudelstaart wordt getrakteerd op 400 euro, vrouwenkoor Vivace op 250 euro en stichting Skeelerbaan Kudelstaart op 190 euro.

Foto: Het hoogste bedrag van S.S.K. is voor de grootste vereniging in Kudelstaart: RKDES met een voetbal- en een handbalafdeling.