Open Dag Tuin Bram de Groote, een ‘wilde weelde’ 

Uithoorn – De Tuin Bram de Groote in Uithoorn is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weiland. De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin. Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) er tussen 9.00 en 12.00 uur een kijkje te kijken. 

Nu is het de beurt aan de zomerbloeiers. De witte moerasspirea, de blauwe knoop, gele kamille, de rode papaver, de gele ratelaar en de witte margrieten staan in bloei en veranderen de tuin in een wilde weelde. De hele regenboog is vertegenwoordigd. Van de adderwortel, de pimpernel en het blauwzwarte rapunzel zijn al zaden verzameld. 

De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan en is op 2 juli open van 13.00 tot 16.00 uur. De vrijwilligers ontmoeten je daar graag. Je kunt naar binnen via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.

Foto: Wilde weelde.