Zwaar gewonde bij ernstig ongeval

Mijdrecht – Bij een ernstig ongeval op de kruising N201 met de Veenweg in Mijdrecht is woensdagavond een 39-jarige man uit Loosdrecht ernstig gewond geraakt. Hij raakte bekneld in zijn personenauto en is door de brandweer bevrijd. De bestuurder van de tweede auto, een 31-jarige man uit Mijdrecht, bleef ongedeerd.
Rond zeven uur kwamen de twee voertuigen gelijktijdig aan op het met verkeerslichten beveiligde kruispunt. De bestelbus kwam uit de richting van Uithoorn en reed volgens getuigen met hoge snelheid het kruispunt op en werd daarbij geramd door een personenauto die vanaf het industrieterrein kwam. De klap was dusdanig dat de bestelbus als het ware gelanceerd werd en tegen een lichtmast terecht kwam.
Het was een ravage. Het motorblok lag uit de auto. De brandweer, politie en een trauma helicopter werden opgeroepen. De brandweer had een uur nodig om de bestuurder van de bestelbus uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. ( foto Marco Carels