Zondag open? Winkeliers weer met lege handen naar huis

De Ronde Venen – Weer zat de raadzaal tot de nok vol met winkeliers uit De Ronde Venen. De gemeenteraad boog zich wederom  over de vraag: vinden we het goed dat de winkeliers in De Ronde Venen op zondag hun zaak openen van 12.00 tot 20.00 uur? De VVD bracht een initiatief voorstel in. Tientallen winkeliers bevolkte de raadzaal. Winkeliers die weer een sprankje hoop hadden dat de raad vanavond misschien…. Helaas al snel bleek dat ook deze avond de coalitie ( lees CDA, Ronde Venen Belang, PvdA-GroenLinks en CU/SGP)  met een motie kwamen waarin zij de wethouder de opdracht gaf om met spoed een gedegen onderzoek te laten uitvoeren en dan pas een besluit te nemen over het wel of niet uitbreiden van de winkelsluitingswet.

Het CDA kwam met de motie: zij wilde zwart op wit zien dat de winkeliers en de consument echt op zondag open wilde. Hoewel heel Nederland na onderzoeken open gaan, wil het CDA een onderzoek. Kosten: 25.000 euro. Het onderzoek moet snel: de wethouder liet weten dat hij volgende week dan de opdracht geeft. Dan een week of zeven voor het onderzoek. Dan twee weken om naar aanleiding van het onderzoek een voorstel aan de raad te maken. Daarna  behandeling in de commissie en uiteindelijk besluiten  in de raad. ” dat moet 18 mei kunnen”, aldus het CDA. ” nee”, zei de wethouder tijdens een schorsing tegen ons: ” ik hoop 2 juli in de raad”.

Toen halverwege de vergadering zich al aftekende dat het voorstel van de VVD het zeker niet zou halen en dus pas in juli of zelfs september het besluit genomen zou kunnen worden liep de raadzaal leeg. Zwaar teleurgesteld gingen de winkeliers naar huis. Voorlopig dus nog geen zondags opening in De Ronde Venen. Een klein lichtpuntje, de fractievoorzitter van de CU/SGP verklaarde dat zij de uitslag van het onderzoek zouden respecteren. Voor een uitgebreid verslag van deze vergadering lees de Nieuwe Meerbode van woensdag 11 maart a.s.