Zondag 24 april: Uithoorns Mooiste

Regio – Na twee jaar heeft AKU weer de mogelijkheid Uithoorns Mooiste-de loop zonder beperkingen te organiseren. Geen virtuele loop maar een wedstrijd waarop alle atleten, van jong tot oud, in  een groep tegelijk kunnen starten en een echte wedstrijd te lopen.

Nadat de loop i.v.m. corona op 30 januari niet plaats kon vinden, wordt het evenement nu op zondag 24 april gehouden. Uithoorns Mooiste is een van de acht wedstrijden van het Zorg en Zekerheidcircuit en het is de organisatie van het circuit gelukt om alle wedstrijden dit jaar door te laten gaan.

Elke vereniging die een wedstrijd binnen het Zorg en Zekerheidcircuit organiseert heeft waar nodig een alternatieve datum kunnen vinden zodat alle lopers die zich hadden ingeschreven voor het circuit volledig aan hun trekken konden en kunnen komen.

Programma

G-run

Op 24 april wordt traditioneel gestart om 10.15u. met de G-run, een grote groep Specials die op de dinsdagavond bij AKU trainen, worden weggeschoten voor de 1 kilometer, een aantal met ondersteuning van een vrijwilliger en sommigen maken gebruik van de racerunner, een prachtig hulpmiddel. Een aantal Specials hebben een dergelijke conditie opgebouwd dat ze aan de 5 kilometer meedoen. Na afloop ontvangen alle deelnemers een mooie medaille.

Kidsrun

Voor de jeugd t/m 11 jaar is er een AH Jos van den Berg kidsrun, ofwel de GeZZinsloop over 1 kilometer, de start daarvan is 10.30u. Het is een GeZZinsloop omdat ouders of opa of oma mee kunnen lopen met de jongste groep kinderen die mee willen doen. Naast een medaille krijgen alle kinderen na afloop een goodybag, gevuld met waardebonnen, een krentenbol, zakje met bloemenzaad, etc.

Wedstrijdlopen

Om 11.00u. wordt gestart met de eerste lange afstand, de van Schie 5 kilometerloop.

Snel daarna, om 11.05u. starten de twee langste afstanden tegelijk, de AA Sloop 10 kilometerloop en de Takii 10 Engelse Mijlen.

Organisatie

De start/finish van alle afstanden vindt plaats op het grote plein op sportpark de Randhoorn voor het clubhuis van Legmeervogels.

Onderweg zijn er voldoende drankposten en na afloop is er water, fruit en een mooie herinnering aan de loop.

Er zijn voldoende kleedkamers met douchegelegenheid en tevens zijn er voldoende toiletfaciliteiten.

Waardevolle spullen kunnen in bewaring worden gegeven.

Parkeren en loopbrug

Op deze dag is er meer dan voldoende parkeergelegenheid voor alle atleten en bezoekers. Naast de grote parkeerplaatsen op sportpark de Randhoorn kan er geparkeerd worden langs de Noorddammerweg  en bij een aantal bedrijven langs deze weg. Om te voorkomen dat atleten en toeschouwers een grote afstand moeten lopen naar de start/finish is er door de firma van Schie, specialist in grond- weg- en waterbouw, een loopbrug over de sloot gelegd.

Voor- en na-inschrijven

Van te voren inschrijven voor een van de langere afstanden heeft de voorkeur. Dat kan via www.inschrijven.nl. Dat levert een korting op van € 2,- en je kunt je op de dag van de loop je startnummer en chip direkt ophalen in de kantine van Legmeervogels op het sportpark.

Je kunt je natuurlijk ook op de dag van de loop zelf inschrijven vanaf 9.00u.

Actuele informatie over de loop kunt u vinden op www.uithoornsmooiste.nl