Zaalkorfbal: Wordt VZOD kampioen?

Kudelstaart – Afgelopen weekend stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor VZOD. De spelers en supporters reisden af naar Gouda om het op te nemen tegen Gemini, dat voorlaatste staat in de competitie. Er lag deze zaterdag een vervroegd kampioensfeest in het verschiet; mochten KIOS en Triaz beide punten laten liggen, dan is er niemand die VZOD/FIQAS nog voorbij kan streven op de ranglijst. Gelukkig won KIOS – in tegenstelling tot Triaz – wel van zijn tegenstander, waardoor VZOD deze zaterdag tegen DSO de genadeklap kan uitdelen in de Proosdijhal. Gemini kwam al kort na het fluitsignaal op voorsprong. Het duurde een tijdje, maar na veel pogingen begon ook VZOD/FIQAS raak te schieten. De ploeg van Frits Visser leek gemotiveerder dan zijn tegenstander, en dat toonde ook in het scoreverloop. Hoewel VZOD sterker was op alle fronten, schoot Gemini zuiver genoeg om het de aanstaande kampioen lastig te maken. In de rust stond VZOD ‘slechts’ drie punten voor: 8-11.  Ook in de tweede helft werd er gedomineerd door VZOD. Toch bleef Gemini uiterst effectief in hun aanvalspel, waardoor er nooit een grote voorsprong kon worden gecreëerd. De scheidsrechter floot af bij een stand van 17-18 in het voordeel van de uitspelende ploeg (VZOD). Aanstaande zaterdag 14 februari speelt VZOD/FIQAS dé beslissingswedstrijd tegen DSO, gewoon in de Proosdijhal. Het spektakelstuk begint om 20.45 uur en ook deze keer hoopt het team dat het publiek massaal aanwezig zal zijn. Wat extra steun is hard nodig, zeker gezien het fysieke spel van DSO tijdens de vorige ontmoeting. Mocht VZOD kampioen worden, dan wordt dit natuurlijk groots gevierd in de kantine. “Maar”, aldus coach Visser: “Laten we niet op de zaken vooruit lopen. De laatste loodjes wegen namelijk het zwaarst.”