Woensdag kerstboom inleveren in ‘eigen wijk’

Aalsmeer – Ieder jaar zamelt de Meerlanden namens de gemeente de kerstbomen in. Om kinderen te stimuleren bomen te verzamelen keert de gemeente 50 cent per boom uit. De bomen kunnen dagelijks, tot en met vrijdag 9 januari, worden ingeleverd bij de werf van de Meerlanden aan de Zwarteweg 77a tussen 8.00 en 16.30 uur. Op woensdag 7 januari gaat de Meerlanden van 13.00 tot 16.00 uur de wijk in en kunnen in Kudelstaart bomen ingeleverd worden in de Schweitzerstraat (voor de school, op het parkeerterrein), in Oost bij ’t Middelpunt in de Wilhellminastraat, in Stommeer bij de sporthal in de Jac. P. Thijsselaan en in het Centrum voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein. Doe mee, want hoe meer bomen, hoe groter het vuur voor de dit jaar voor het eerst terugkerende traditie van de kerstbomenverbranding.

 

Kerstbomenverbranding 9 januari

Onder toeziend oog van de brandweer vindt op vrijdag 9 januari vanaf 19.00 uur de kerstboomverbranding plaats bij de kruising Aalsmeerderweg, met de Stommeerkade en de Ophelialaan. Voorafgaand aan de kerstboomverbranding maakt de brandweer een ritje met bewoners van Ons Tweede Thuis. Ook kinderen kunnen een ritje maken met de brandweerwagen (uiteraard onder begeleiding).

 

Kom op de fiets of lopend

Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. De organisatie, de vrijwillige brandweer van Aalsmeer, hoopt echt dat mensen zoveel mogelijk per fiets of lopend komen, want parkeerterrein bij het terrein is er niet tot nauwelijks. De Aalsmeerderweg en de Ophelialaan dienen namelijk vrij gehouden te worden voor het doorgaande verkeer en de bus van Connexxion. Het is tevens ook de uitvalsbasis van de brandweer voor een eventuele noodoproep.