Winst FC Aalsmeer, verlies RKDES

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag stond voor FC Aalsmeer de voetbalwedstrijd tegen Odysseus ’91 op het programma. Odysseus ’91 heeft tot nu toe nog geen punten behaald, dus leek Aalsmeer deze wedstrijd te moeten kunnen winnen. De eerste goal voor de FC zaterdag viel al na enkele minuten, evenals de tweede treffer. Echter de winst was nog niet veilig gesteld. Odysseus ’91 wist zich terug te knokken in de wedstrijd en maakte 2-1. Vlak er na was FC Aalsmeer weer scherp en trefzeker: 3-1. De tweede helft werd door beide ploegen niet echt fanatiek gespeeld. Volgens verslaggever Jack van Muijden bekeek het merendeel van het publiek de wedstrijd vanuit de kantine. Uiteindelijk heeft FC Aalsmeer zaterdag met 5-1 gewonnen. Calvin Koster scoorde drie maal, ploeggenoot Michal Kroon twee keer. RKDES speelde zondag de streekderby tegen KDO uit De Kwakel. De Kudelstaartse ploeg had weinig in te brengen en stond al snel met 2-0 achter.  Het team wist terug in de wedstrijd te komen door een gelukstreffer (2-1), echter dit was maar van korte duur. De bal werd op de stip gelegd vanwege een handsbal en KDO schoot raak: 3-1. Net voor rust scoorde de Kwakelaars nogmaals en werd de kleedkamer opgezocht met 4-1 achterstand voor RKDES. In de tweede helft kwam Kudelstaart terug en nam meer initiatief. Via een strafschop maakte Jordy van Bourgogne er 4-2 en Daryl Haime wist na een corner de bal in het net te schieten: 4-3. Helaas wist uitblinker Joeri Strange van KDO nog een keer de doelman te passeren en werd het uiteindelijk 5-3.

Aanstaande zaterdag 6 december speelt FC Aalsmeer uit tegen de Veensche Boys in Nijkerkerveen. FC Aalsmeer zondag speelt 7 december ook uit, Olympia is de tegenstander. Voetbal kijken zondag kan wel bij RKDES 1. D.S.O. komt op bezoek in Kudelstaart.