Winkeldiefstal bij Stichting Ceres

Uithoorn – Helaas komt winkeldiefstal ook voor in een kringloopwinkel. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit doen. Bij Stichting Ceres houdt men de prijzen bewust laag. Juist om ieder artikel voor iedereen betaalbaar te maken. Daarnaast heeft de Stichting onder andere tot doel om goede doelen te steunen met de opbrengsten uit de kringloopwinkel. Indirect worden deze goede doelen ook door winkeldiefstal benadeeld.
Het is dan ook zeer triest te moeten constateren, dat er toch nog klanten zijn die artikelen zonder te betalen meenemen. Voor Stichting Ceres een grote schadepost. Mede door middel van de in het pand aanwezige camera’s en de oplettendheid van andere klanten en vrijwilligers van Stichting Ceres, kon vorige week wederom iemand worden benaderd die zonder te betalen een artikel uit de winkel had meegenomen.
Stichting Ceres doet van iedere winkeldiefstal aangifte. Tevens is Stichting Ceres aangesloten bij de Stichting Afrekenen met Winkeldieven. Dit betekent voor de winkeldieven dat zij een schadevergoeding aan Stichting Ceres moeten betalen van € 181,00.