Eredivisie Zeilen dit weekend!

Aalsmeer – Op veler verzoek van de deelnemers keert Eredivisie Zeilen terug naar de Westeinderplassen. Vorig jaar werden de zeilers in Aalsmeer getrakteerd op een prachtig zeilweekend met veel wind en zon. Ook dit jaar hopen de zeilers weer op deze condities op de Westeinderplassen. De zeilwedstrijden worden gehouden op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli tijdens de WesteinderWaterWeek en starten om 10.00 uur. In het totaal zijn er voor dit weekend 45 wedstrijden gepland.

Wethouder Jop Kluis: “Ik ben erg blij dat het ook dit jaar weer gelukt is om het Eredivisie Zeilen naar Aalsmeer te halen. Doordat er op hoog niveau gezeild wordt zetten we Aalsmeer op de nationale zeilkaart. Er worden hier natuurlijk al veel wedstrijd gevaren, maar op de Westeinderplassen zien we niet vaak dit hoge niveau. De wedstrijden zijn kort en ze zijn heel goed zichtbaar vanaf het Surfeiland. U heeft dus geen boot nodig om de wedstrijden te kunnen volgen.”

Prijsuitreiking door wethouder 

Na afloop van iedere speelronde bepalen wordt de winnaar van het weekend bekend gemaakt. De prijsuitreiking is zondag rondom 16.00 uur door wethouder Jop Kluis. Het tijdstip hangt wel af van het weer en de wind.

Sailing Champions league

Het team dat aan het einde de landstitel wint verdient een ticket voor deelname aan de Sailing Champions League. Ook de nummers twee en drie mogen hieraan meedoen. Meer informatie over Sailing Champions League is te vinden op: www.sailing-championsleague.com

Scheveningen en Veere

Als u het Aalsmeerse zeilteam Westeinder wilt blijven volgen kan dit via de website van Eredivisie Zeilen: www.eredivisiezeilen. Hier kunt u de zeilwedstrijden via een live stream volgen. Na Aalsmeer gaan de zeilers naar Scheveningen voor speelronde drie van 28 tot en met 30 juli en tot slot naar Veere in Zeeland, waar de wedstrijden van 1 tot en met 3 september plaatsvinden.