Watertoren zondag open!

Aalsmeer – De watertoren is komende zondag 9 juli geopend voor alle belangstellenden. Uiteraard is er de gelegenheid om naar boven te klimmen en vanaf 50 meter hoogte heeft men een 360 graden uitzicht over Aalsmeer en de verre regio. De watertoren, die tot begin jaren negentig heeft gefungeerd als drukverhoger binnen het drinkwater leidingssysteem van Aalsmeer en omliggende plaatsen, ziet er grotendeels nog hetzelfde uit als de oorsprong.

In 1926 is gestart met de bouw van deze hoge toren en men begon met het heien van maar liefst 452 palen van 15 meter lengte. De stoere watertoren heeft zich altijd geweerd tegen onstuimige weersomstandigheden: zelfs stormen met windkracht 10 en méér kon de toren hebben. Tijdens de oorlogsjaren had de toren geluk, ondanks de nabijheid van Schiphol dat een mikpunt zou kunnen zijn, is de watertoren ongeschonden deze jaren doorgekomen.

Deze en alle overige zondagen in juli en augustus is de watertoren geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Wil men naar boven dan zijn de kosten voor de kinderen 1 euro en voor volwassenen 2 euro.