VVV-bon voor 150e hulpvraagster

Aalsmeer – Op 8 januari heeft burgemeester Jobke Vonk-Vedder in het gemeentehuis een VVV-bon uitgereikt aan Yvette Koehler, de 150ste bewoner die een hulpvraag heeft geplaatst op Zorg voor elkaar.com Aalsmeer. ‘Zorg voor elkaar’ is een online marktplaats waar bewoners, vrijwilligers en professionals met elkaar in contact komen met hun vraag en aanbod voor hulp. Het biedt een overzicht van alle hulpvragen binnen de gemeente Aalsmeer. Elkaar vinden wordt zo heel gemakkelijk. Hulpvragen gaan over van alles, bijvoorbeeld oppassen, klusjes, koken en sociale activiteiten.

Burgemeester Vonk: “Zorg voor elkaar’ draagt bij een aan zorgzame samenleving waarin bewoners elkaar een handje helpen als het nodig is. Alleen hoe vinden vrijwilligers, professionals en hulpzoekenden elkaar dan? Daar is ‘Zorg voor elkaar’ een prachtig antwoord op. Aalsmeer is vorig jaar uitgeroepen tot beste ‘Zorg voor elkaar’ gemeente. De website is hier goed bekend, omdat de lokale zorginstellingen het idee ondersteunen. Het is een concept dat past bij een sociale gemeenschap, zoals Aalsmeer.”

Yvette Koehler schreef zich afgelopen zomer in bij Zorg voor Elkaar. Zij mocht zes weken niet lopen en vroeg of iemand haar hond wilde uitlaten. Recent heeft zij weer een hulpvraag geplaatst: een oudere mevrouw uit Burgerveen zwemt in Aalsmeer, maar heeft geen vervoer naar het zwembad. Is er iemand die deze dame wil rijden? Yvette heeft zich nu ook ingeschreven als hulpaanbieder om weer als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Zorgvoorelkaar.com Aalsmeer is een initiatief van verschillende maatschappelijke organisaties uit Aalsmeer en wordt onder leiding van de vrijwilligerscentrale Amstelland uitgevoerd in opdracht van de gemeente Aalsmeer. Meer informatie op www.zorgvoorelkaar.com/aalsmeer