Vrijdag kijkdag bij VTOC Fokker

Aalsmeer – Vliegtuigen werden er binnenstebuiten gekeerd en kennis over luchtvaart gedeeld. Na ruim 20 jaar komt er een einde aan het opleidingsinstituut van Fokker, waar directeur Martin van Grieken sinds de herstart in Aalsmeer aan het roer stond. Wederom verdwijnt er hiermee een deel van het voormalig Fokker Aircraft dat eerder in 1996 al failliet ging. Voor liefhebbers nu de kans om vanaf 10 euro al mee te bieden op mooie onderdelen, modelvliegtuigen, Fokker memorabilia of een NLR testvliegtuig dat ook geveild wordt via het online veilingplatform van onlineveilingmeester.nl.

Laptops en vliegtuigen

Naast het veilen van de kantoorinventaris met computers, laptops, computeraccessoires en bureaus, wordt ook al het lesmateriaal van het VTOC geveild. Onder het lesmateriaal o.a. metaalbewerkingsmachines, gereedschappen, testapparatuur, spuitapparatuur en schaalmodellen. Maar ook echte vliegtuigen gebruikt door studenten om mee te oefenen zoals een Fairchild Swearingen Metroliner en Socata TB-9 behoren tot de kavels waar men op kan bieden.

Het opleidingsinstituut gevestigd naast de studio’s van Aalsmeer aan de Van Cleeffkade is een waar walhalla voor vliegtuigliefhebbers en geïnteresseerden kunnen dan ook een laatste kijkje komen nemen om te zien wat er op de veilingen zal verschijnen.

Veiling in drie delen

Door de enorme hoeveelheid aan apparatuur, gereedschappen en machines zal de inboedel van VTOC Fokker in drie delen geveild worden. Op vrijdag 25 augustus van 10.00 tot 16.00 uur kan men een laatste blik komen werpen voordat het opleidingsinstituut de deuren voorgoed sluit. Het eerste deel van de Fokker veiling staat sinds vrijdag 18 augustus online en sluit op maandag 28 augustus om 19.00 uur. Deel twee en drie zullen de eerste veiling opvolgen. Na gratis registratie kan men meebieden via www.onlineveilingmeester.nl