Vreugdevuur in Kudelstaart en…

Aalsmeer – Ook dit jaar organiseren de jongeren in Kudelstaart met oud en nieuw een vreugdevuur. De organiserende jongeren hebben aangegeven dat alle bewoners van Kudelstaart welkom zijn bij dit vreugdevuur op donderdag 1 januari. Locatie is de Bilderdammerweg 72 (de voormalige vestiging van garage Voortman). Op het terrein komt een terras waar warme chocolademelk, koffie en thee worden geserveerd. Het vreugdevuur begint om 0.30 uur en eindigt om 3.00 uur. Om 3.30 uur is het evenement afgelopen.

Vuurwerk hoort bij oud en nieuw, maar het kan gevaarlijk zijn. Daarom een aantal tips: Let op omstanders en houd afstand, draag een vuurwerkbril, steek vuurwerk aan met een aansteeklont, nooit vanuit de hand, steek weigeraars nooit opnieuw aan, draag geen kunststof kleding of kleding met een capuchon, lanceer grote vuurpijlen vanuit een pvc-buis die stevig in de grond staat en steek kleine vuurpijlen af vanuit een met zand verzwaarde fles. De gemeente verzoekt inwoners om op 1 januari – en liever nog op oudejaarsnacht zelf – het vuurwerkafval in de straten zelf op te ruimen.

Kerstbomenverbranding

Zoals waarschijnlijk wel bekend heeft de brandweer van  Aalsmeer bij de gemeente een verzoek ingediend om de oude traditie van de kerstbomenverbranding in ere te mogen herstellen. Het is de bedoeling dat het vuur op vrijdag 9 januari om 19.00 uur aangestoken wordt op het braakliggende terrein achter sporthal de Bloemhof in Greenpark, ingang Machineweg. De kinderen mogen, ook als vanouds, weer instappen in de brandweerwagens voor een rondje dorp. Als, natuurlijk, want de aanvraag voor de vergunning ligt nu alweer enkele weken op de bureaus van de ‘ambtenaren van de vergunningen’, maar vooralsnog is geen uitsluitsel gegeven. De brandweer heeft het draaiboek klaar liggen en staat te popelen. Dus: Kom op gemeente, zo moeilijk is ‘ja’ zeggen niet!