Volgende Ride for the Roses in Twente

Aalsmeer – Op 6 september tijdens de 18e editie van de Ride for the Roses werd in FloraHolland de datum van het wielerevenement in de strijd tegen kanker al bekend gemaakt, zijnde 4 september 2016. En nu is ook de plaats bekend geworden. Voor de tweede keer gaat de Ride naar Twente en de start- en finishlocatie is Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Dit werd afgelopen zaterdag aangekondigd tijdens de Military Boekelo in Enschede.

Enthousiaste vrijwilligers

Net als in Aalsmeer is ook daar weer een groep van enthousiaste vrijwilligers gevonden die de Stichting Ride for the Roses en de landelijke organisatie bij gaat staan in de organisatie van het evenement. Onder hen onder andere meteoroloog Dennis Wilt, burgemeester Rob Welten van Borne en wethouder van Enschede Hans van Agteren. De vrijwilligers uit Aalsmeer en omgeving hebben inmiddels het stokje van de organisatie overgedragen aan de nieuwe vrijwilligers en zullen hen, indien nodig, helpen met advies en het delen van hun ervaringen.

Exacte opbrengst 

Bij de Aalsmeerse editie is in totaal 854.000 euro opgehaald, maar dit bedrag is inmiddels opgelopen door een aantal acties en verlate donaties aan deelnemers. Zo bracht de sponsorloop van OBS Kudelstaart ook nog 5.500 euro extra op. De exacte opbrengst zal begin januari bekend gemaakt worden.