VLC ontvangt wethouder Goldhoorn op de Dag van de Leerplicht

Mijdrecht – Het was donderdag dag van de leerplicht. Om dat te vieren kwamen wethouder Anco Goldhoorn samen met onder andere leerplichtambtenaar Ankie Bots naar het VeenLanden College om de klassen die het minste verzuim kennen te bezoeken.
In Mijdrecht bezocht de wethouder A2A tijdens de aardrijkskundeles en in Vinkeveen was VH1A de winnaar. Wel moest deze klas eerst nog even de Kangoeroetoets (landelijke wiskundetoets) afmaken en die tijd benutten de wethouder en zijn delegatie om de kunstwerken in het lokaal van beeldende vorming te bewonderen. De wethouder en leerplichtambtenaar maakten van de gelegenheid gebruik om de waarde en het belang van de leerplicht uit te leggen aan de leerlingen. De wethouder liet wat stellingen los over verzuim, zoals: “kun je een les missen?”, “en twee lessen?” De meeste leerlingen konden best een les missen vonden ze, maar bij twee lessen ging het merendeel van de vingers toch omlaag.
Na afloop kregen alle leerlingen fietslampjes van het Regionaal Bureau Leerplicht Utrecht.
Het VeenLanden College werkt nauw samen met de leerplichtambtenaar en is er trots op dat zij zo goed als geen ongeoorloofd verzuim kent. Ook het aantal voortijdige schoolverlaters is te verwaarlozen. Het is goed dat leerlingen van een klas met een opvallend laag verzuim eens in het zonnetje worden gezet, zeker op een dag als “de dag van de leerplicht”. Ook aan de docenten was gedacht: zij werden verrast met een enorme slagroomtaart tijdens de koffiepauze.