Vlaggen De Kwakel afhalen in het Dorpshuis

De Kwakel – Op 1 september 2021 bestaat het dorp De Kwakel 445 jaar. Stichting De Kwakel Toen & Nu heeft het initiatief genomen voor het ontwerpen en uitbrengen van een eigen vlag en banier. Het is een donkerblauwe vlag en banier met daarop een wit ‘kwakeltje’. Het typische oude ‘quakeltje’ (loopbruggetje) is er op afgebeeld. Van De Quakel Toen 1576 naar De Kwakel Nu 2021.

Zij willen dit stukje historisch besef levend houden en stimuleren dat er bij feestdagen de vlaggen en banieren uitgehangen kunnen worden bij de evenementen waar het dorp rijk aan is. Dit jaar willen zij toch het dorp een beetje opvrolijken met deze Kwakelse vlag op woensdag 1 september met het 445-jarig bestaan uit te hangen. Zij hopen dat het dorp feestelijk blauw kleurt.

Op zaterdagmiddag 28 augustus vanaf 12.00 tot 16.00 uur kunnen de bestelde vlaggen opgehaald en betaald worden in het Dorpshuis De Quakel aan de Kerklaan. Wie niet besteld heeft kan die middag ook nog een vlag komen afhalen tegen kontante betaling. Er zijn wat extra vlaggen besteld, maar zolang te voorraad strekt, Op is Op!