Vernielingen aan auto’s: Wie doet nou zoiets?

Aalsmeer – Aan het einde van de avond, begin van de nacht, zijn op zaterdag 14 februari vernielingen gepleegd aan twee op het parkeerterreintje aan de Van Cleeffkade geparkeerde auto’s. Van één van de auto’s is een spiegel afgebroken en zijn krassen op de deur gemaakt. Vermoedelijk is tegen de auto getrapt. Van de andere auto zijn beide spiegels afgebroken en is ook schade gemaakt aan de deur. In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari zijn ook de spiegels van een aan het begin van de Aalsmeerderweg geparkeerde Daihatsu getrapt. Volgens de gedupeerde eigenaresse heeft het vandalisme rond vier uur plaatsgevonden. De hond was rond dat tijdstip aangeslagen. Niet allen de auto is door vandalen onder handen genomen. Ook is de brievenbus uit de grond getrokken en even verderop in de bosjes gegooid.  De eigenaresse kan het niet zo goed bevatten. “Waarom doe je dit? Je zadelt iemand op met een hoop onkosten.” Zij hoopt dat de daders tot inkeer komen en zich melden bij het adres waar de vernieling is gepleegd. Mogelijk zijn er getuigen van alle genoemde baldadigheden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Attente buurtbewoner

Overigens blijken de vorige week gemelde vernielingen aan auto’s in de Hornmeer niet te zijn gepleegd door uitgaande jeugd. Er zijn geen ruitenwissers afgebroken en geen spiegels van auto’s getrokken of getrapt. Van diverse auto’s waren de ruitenwissers omhoog gezet door een attente buurtbewoner, die hiermee vastvriezen aan de ruiten wilde voorkomen. Bij enkele auto’s had hij uit voorzorg (het is toch uitgaansavond en -nacht) de spiegeltjes ingeklapt.

 

Veel fietsen gestolen!

Aalsmeer – Opvallend veel fietsen zijn afgelopen week gestolen in de gemeente. In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari is vanaf het busstation aan de Hortensialaan een damesfiets van het merk Gazelle gestolen. De type Orange, die overigens grijs van kleur is, was door de eigenaar met een dubbelslot vastgezet. Het serienummer van de fiets eindigt op 030, ook is het rijwiel voorzien van een postcode. Er is nog in de omgeving gezocht, maar de Gazelle is niet meer aangetroffen. Op zaterdag 14 februari zijn tussen half negen en half elf in de avond twee fietsen gestolen uit een tuin in de Koolwitjesstraat. Het gaat om twee damesfietsen, zwart van kleur en van het merk BSP Metropolis. In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari zijn, hoe apart, twee herenfietsen gestolen uit een tuin in de Aletta Jacobsstraat in Kudelstaart. Het gaat om twee Giant Metro fietsen, beiden blauw van kleur en de serienummers eindigen respectievelijk op 822 en 522. De diefstal heeft tussen één en vier uur in de nacht plaatsgevonden.

Fietsen op onverwachte locaties, in de bosjes of slordig tegen panden neergezet, zouden weleens gestolen kunnen zijn. Vertrouwd u/jij het niet? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.