Vernielers rozenvazen op Boulevard of Roses aangehouden

Aalsmeer – Na afloop van de verlichte botenshow, de theaterpresentatie en het vuurwerk afgelopen zaterdag 5 september hebben enkele vervelende incidenten plaats gevonden nabij de watertoren. Rond kwart over twee ‘s nachts kreeg de politie een aantal meldingen van vechtpartijen tussen groepen jongeren.

Ook zijn vijf met elk 180 rozen gevulde bakken op de Stommeerweg vernield. Deze zijn vrijdag neergezet ter aankleding van de Boulevard of the Roses voor alle deelnemers de Ride of the Roses.

Een beveiliger zag rond drie uur dat twee jongens rozen uit de vazen trokken en stuk trappen. Ook zag hij hen bakken omgooien. Hij heeft de daders hierop aangesproken. Eén van de daders was het hier waarschijnlijk niet mee eens. Hij heeft de beveiliger met een mes bedreigd.

De politie was snel ter plaatse en agenten hebben de twee jongeren aan kunnen houden. De vernielers zijn twee jongens van 17 en 19 jaar uit Uithoorn. Ze zijn overgebracht ter ontnuchtering naar het cellencomplex in Amsterdam. De volgende middag zijn ze heen gezonden. De twee moeten zich verantwoorden bij Justitie. Er is geen mes bij de jongens aangetroffen.

Prachtige ontvangst voor alle deelnemers aan de Ride for theRoses. Foto: Yvonne van Doorn.