Theater, muziek en film dit weekend

Aalsmeer – Aanstaande zondagmiddag 15 februari gaan de spots in het Crown Theater aan voor Philip Paar. De zanger brengt met zijn show ‘Tour de Toon’ een ode aan Toon Hermans. In zijn show laat Paar de bezoekers kennis maken met Hermans schoonheid van taal, spiritualiteit en zijn bewondering en liefde voor de mens en de natuur. “De teksten van Toon zijn nog steeds heel actueel”, aldus inwoner Philip, die veel zin heeft in deze show. Bent u/jij er bij? De voorstelling begint zondag om 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur, en duurt tot circa 17.15 uur. Kaarten kosten 21,50 euro en dit bedrag is inclusief de recente CD van de zanger. En natuurlijk aanstaande woensdag 18 februari naar het Crown Theater voor het unieke theatercollege van astronaut André Kuipers. Hij komt vertellen over zijn bijzondere belevingen in de ruimte. Het college begint om 20.00 uur. Kaarten voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.crowntheateraalsmeer.nl en te koop bij het Boekhuis in de Zijdstraat, Espago in de Ophelialaan en Primera op het Poldermeesterplein. De eerst volgende kindervoorstelling in het Crown Theater is op maandag 23 februari. Ga mee met Dirk Scheele ‘naar de boerderij’. Meer informatie is te vinden op de website.

En, er is (uiteraard) nog veel meer te doen dit weekend. Uit in ‘eigen dorp’ is weer heel goed mogelijk. Op een rijtje gezet:

Vrijdag 13 februari: * Animatiefilm ‘Big Hero 6′ in Crown Cinema, Van Cleeffkade vanaf 14.15 uur.* Jeugdcarnaval de Pretpeurders in dorpshuis ’t Podium Kudelstaart vanaf 19.11 uur. * Dartcompetitie bij Poel’s Eye in dorpshuis Kudelstaart. Inschrijven kan tot 20.00 uur.         * Koppelkaarten bij buurtvereniging Hornmeer in buurthuis Roerdomplaan vanaf 20.00 uur.

Zaterdag 14 februari: * Kinderoptocht carnaval Kudelstaart. Start 13.01 bij dorpshuis ’t Podium. * Jazz met Maartje Meijer Trio met gastoptreden van saxofonist Maarten Hogenhuis in cultureel café Bacchus in de Gerberastraat vanaf 21.30 uur (zie foto).* Voute Valentijn in feesterij de Bok aan de Dreef van 22.00 tot 05.00 uur.

Zondag 15 februari: * Grote carnavalsoptocht in Kudelstaart. Start om 11.41 uur bij dorpshuis Kudelstaart. * Marlayne’s Sunday Session met band onder leiding van Danny Sahupala in Down Town in Studio’s Aalsmeer, Van Cleeffkade vanaf 16.00 uur. * Band Rusty Apollo live in The Shack, Schipholdijk 253 in Oude Meer vanaf 16.00 uur.

En in Crown Cinema draaien dit weekend diverse films, waaronder de spraakmakende film ‘Fifty Shades of Grey’ en de spannende en mooie film ‘Michiel de Ruyter’. Voor de jeugd: ‘SpongeBob’ en ‘Jack bestelt een broertje’.

Tip: In het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat kan kennis gemaakt worden met abstract werk van de kunstenaars André van Lier, Anneke Klein Kranenbarg en Roland de Jong. Open: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.