Team “Don’t give up the fight” beklimt de Alpe d’ Huez

Mijdrecht – Drie jaar na het verlies van zijn moeder kwam Hein Bakker eind 2019 met het plan om geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar kanker. Hij wilde erg graag meedoen met de 15e editie van de Alpe d’ HuZes!

Deze actie is begonnen als wielertocht maar is verder uitgebreid dat ook hardlopers en wandelaars mee kunnen doen. 14 kilometer lang en ruim 1100 meter omhoog!

Het plan van Hein kreeg onmiddellijk vorm in een groep van twaalf die graag met hem mee wilden doen. Allen met een binding met Muziekvereniging VIOS.

Om mee te doen met de editie 2020 werden er vele plannen gemaakt voor de

inzameling. We kregen vele donateurs, onder meer natuurlijk vele bekenden uit de regio. Maar ook de inzameling van statiegeld bij supermarkt Boni heeft veel bijgedragen! Dank ook voor deze giften!

Corona

Maar toen kwam er een groot rood kruis door de plannen……

2020 kon niet doorgaan. En helaas 2021 wederom niet.

Dit voorjaar kwamen er betere berichten en konden ze nog een laatste spurt gaan maken met de geldinzameling. Uiteindelijk konden ze met 16.000 euro in hun digitale kofferbak wegrijden naar Frankrijk!

De beleving in de Alpen is uniek te noemen. Niet alleen de geweldige omgeving tussen de bergen maar ook de groots opgezette organisatie van allemaal vrijwilligers! Hulde aan hen die dit allemaal mogelijk maken! Maar ook hulde aan de Franse inwoners van de dorpen beneden en boven die dit allemaal mogelijk maken!

John, Tim, Esther, Paul, Laura, Richard, Irene, Eline en Hanneke zijn allemaal een keer naar boven gegaan. Twan, Femke en ook Hein zijn zelfs twee keer gegaan! Topprestatie! Maar het grootste doel is bereikt met de totale stand van 16 miljoen euro waarmee we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen!

Terug in Mijdrecht werden ze in het clubgebouw van Muziekvereniging VIOS zeer verrast en warm onthaald met taart en zelfs een speciaal lied. Dat voelt als thuiskomen