Tanks te zien in Transport Museum

Nieuw-Vennep – Tijdens de komende voorjaarsvakantie zijn er tanks te zien in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. De tanks zijn in onderhoud bij de ‘Stichting Mobiele Artillerie’, één van de inmiddels 19 samenwerkende stichtingen in het museum.

Vijf ‘rupsvoertuigen’

Op dit moment bevinden zich vijf ‘rupsvoertuigen’ in het museum; de oudste twee zijn een  ‘halftrack’ (een voertuig dat vóór is uitgerust met twee wielen, achter met rupsbanden) en een high speed tractor (een trekker op rupsbanden), beiden uit de Tweede Wereldoorlog. Ze beginnen inmiddels zeldzaam te worden. 

Daarnaast zijn er drie tanks die ook verschillende rollen hebben uitgevoerd. Er is een AMX-bergingstank te zien, die gebruikt werd om andere voertuigen weg te slepen, een AMX-ambulance-tank én een reusachtige M578 bergingstank van het Nederlandse leger uit de Koude Oorlog periode. Drie tanks staan in het museum, twee tanks kunnen bezichtigd worden tijdens een speciale rondleiding ‘achter-de-schermen’ die elke dag om 14.00 uur start. 

Stichting Mobiele Artillerie

De Stichting Mobiele Artillerie is een stichting die zich tot doel heeft gesteld om militair erfgoed te behouden, te restaureren en te opereren. In het museum in Nieuw-Vennep voert men het ‘groot-onderhoud’ uit aan militaire voertuigen die vervolgens gedemonstreerd worden in een grote zandbak bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.    

Algemene info

Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is de hele voorjaarsvakantie elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 7,50 euro entree, kinderen 5 euro en een rondrit met een historische bus kost 2,50 euro. Rondleidingen starten om 14.00 uur, de busrit om 15.00 uur. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7 in Nieuw-Vennep, telefoon 0252-278378. Meer informatie over het museum is te vinden op de facebook pagina van het Transport Museum en op  www.nederlandstransportmuseum.nl.